Χοιρινό μπούτι
με μουστάρδα και μέλι
Τι χρειαζόμαστε:
- 800 γραμ. ψαχνό απο μπούτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στον τρύφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι γλυκού κέτσαπ
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, και το σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο.
- Μόλις ροδοκοκκινίσουν ρίχνετε μέσα κρεμμύδι και σκόρδο.
- Ανακατεύοντας συνεχεια ρίχνετε το μέλι, την μουστάρδα, το κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτετε το λευκό κρασί.
- Ανακατεύετε για να ενωθούν όλα τα υλικά, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρέυετε μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και βελούδινη.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντάς το απο ένα χιονάτο πιλάφι ή πατατούλες φούρνου.
Βραχάκια μελιού
ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υλικά
- 400 γραμ. Φαστ με μέλι
- 200 γραμ. ζάχαρη (8 κουτ. σούπας)
- 1 αυγό
- 600 γραμ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμ. σταφίδες ραντισμένες με ρούμι
- Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη για 4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το αυγό και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
- Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα ποσότητα όσο ένα καρύδι και τη ρίχνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, έτσι ώστε να πάρει ακαθόριστο σχήμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-25 λεπτά.
Υλικά
- 1 κιλό σουσάμι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 2 βανίλιες
- λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα
- Καβουρντίζετε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα μέχρι που να αρχίσετε να τρίβετε.
- Ρίχνετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
- Το ρίχνετε σε ταψί και το απλώνετε καλά με βρεγμένο ποτήρι κυλινδρικά
- Το κόβετε αμέσως σε κομμάτια και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Για να ξεκολλήσουν τα κομμάτια εύκολα, βάζετε το ταψί λίγο να ζεσταθεί.
μ
Υλικά:
- 200 γραμ. Φαστ με μέλι
- 150 γραμ. ζάχαρη (6 κουτ. σούπας)
- 4 αυγά
- 100 γραμ. μάρτσιπαν
- 50 γραμ. γλυκόζη
- 375 γραμ. αλεύρι
- 250 γραμ. γάλα (1 ποτήρι)
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το μάρτσιπαν.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το γάλα με τη γλυκόζη στο μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά.
- Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου